Bangkokin tärkeimmät temppelit – upeita yksityiskohtia ja paljon kultaa

Bangkokissa on lukuisia upeita temppeleitä. Vietettiin Bangkokissa 5 päivää ja ehdittiin vierailemaan aika monessa temppelissä.

Me käytettiin Bangkokissa ainoastaan julkista liikennettä eli BTS (SkyTrain) ja vesibussit olivat kovassa käytössä. Kaikki temppelit, jossa käytiin sijaitsevat Chao Phraya joen tai sen sivujokien lähellä. Näin ollen temppeleihin pääsee kätevästi vesibusseilla. Ilmajunasta voi vaihtaa vesibussin kyytiin BTS Saphan Taksin -asemalla. Lippu ostetaan suoraan veneestä rahastajalta ja ne liikennöivät ainoastaan valoisaan aikaan. Veneiden kyljessä on eri väriset liput, jotka kertovat, mille laitureille kyseinen vene pysähtyy. Kaikki veneet pysähtyvät turistien suosimille nähtävyyksille.

Ilmajuna- SkyTrain (BTS)
BTS-päivälippu maksaa 140 bahtia ja sillä saa ajella rajattomasti vuorokauden loppuun.
Lisätietoja: Transit Bangkok BTS.

Vesibussit
Vesibusseja on erilaisia ja ovat todella kätevä ja nopea tapa liikkua Bangkokissa. Kyydin hinta matkan pituudesta ja linjasta riippuen 13-35 bahtia.
Lisätietoja: Transit Bangkok Chao Praya Express.

Untitled
Tässä liput nähtävyyksille sekä liput ilmajunaan ja vesibussiin.

Pukeutuminen temppelialueella

Yleinen sääntö temppelialueella pukeutumiseen on, että polvet ja olkapäät pitää olla peitetty. Ollaan tätä sääntöä noudatettu aina ja mitään ongelmia ei ole ollut. Suurelle palatsialueella ja Wat Phra Kaew temppeliin noudatetaan kuitenkin tiukempaa linjaa eli pitää olla pitkät housut tai pitkä mekko sekä umpinaiset kengät. Mä jouduin ostamaan alueelta pitkän mekon ja mieheni elefanttihousut, että päästiin sisälle. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun vierailee tällä alueella. Ennen temppeliin menoa riisutaan myös aina kengät. Joissakin paikoisa on kengille tarkoitettuja telineitä tai kengät voi ottaa mukaan pussissa.

1. Suuri palatsi ja Wat Phra Kaew

Untitled DSCN5105 DSCN5100

Wat Phra Kaew on Thaimaan tärkein temppelialue ja näin ollen tietysti erittäin suosittu nähtävyys Bangkokissa. Siellä on myös maan tärkein Buddha patsas – Emerald Buddha. Patsaan englanninkielinen nimi tarkoittaa smaragdibuddhaa, mutta se on tehty jade-kivestä eikä smaragdista.

DSCN5131 DSCN5133 DSCN5115 DSCN5113

Alue koostuu lukuisista rakennuksista ja alueella sijaitsee myös vanha kuninkaallinen palatsialue (Grand Palace), joka on nykyisin seremoniallisessa käytössä.

Untitled

Temppelillä on todella paljon turisteja, mutta rakennukset ovat todella upeita, jossa ei ole säästetty kultaa ja kimaltelevia mosaiikkeja. Myös kaikki yksityiskohdat ovat todella vaikuttavia. Smaragdibuddha taas ei ole yhtään niin vaikuttava kun voisi olettaa, vaan vihreästä jalokivestä tehty patsas on vain 45 cm korkea. Uskomuksen mukaan Thaimaa on turvassa niin kauan kuin patsas on thaimaalaisten hallussa. Kuvaaminen ei ole sallittu kyseisessä temppelissä, mutta smaragdibuddhan voit katsoa tästä.

Sisäänpääsy: 500 THB (11/2018)

Untitled Untitled
Untitled

2. Wat Arun – Aamunkoiton temppeli

DSCN5183

Aamunkoiton temppeli sijaitsee  Chao Phraya-joen länsirannalla ja on yksi Bangkokin tunnetuin maamerkki. Wat Arun on erittäin vanha temppelialue, rakennustyöt on aloitettu 1700-luvulla ja korkea prang, joka kohoaa noin 80 metrin korkeuteen, rakennettiin kuningas Rama III aikana vuosien 1824 – 1851 välillä.

DSCN5181 Untitled

Aiemmin on voinut kiivetä ylös korkealle torniin, mutta nykyään se ei ole enää madollista. Luin ennen vierailua, että temppelillä kannattaa vierailla joko auringonnousun tai -laskun aikana, silloin temppelialue on parhaimmillaan. Me vierailtiin hieman ennen auringonlaskua, mutta ilma oli pilvistä. Silti temppeli oli todella kaunis. Temppeli on päällystetty kiinalaisella posliinilla ja seinät hehkuvat todella upeissa väreissä. Paljon on yksityiskohtia ja koristeluja.

Sisäänpääsy: 50 THB (11/2018)

Untitled Untitled DSCN5173

3.Wat Pho – lepäävän Buddhan temppeli

Untitled
DSCN5171

Wat Pho on Bangkokin laajin ja vanhin temppelialue, joka perustettiin 1781.  Temppelialue sijaitsee Wat Arun temppelialueen lähellä toisella puolella jokea. Siihen pääsee siirtymään jokilaivalla todella kätevästi.

Temppeli tunnetaan 46-metrisestä kullatusta lamaavasta Buddhan patsaasta. Budhhan jaloissa on paljon yksityiskohtia ja niitä koristelevat helmiäiset.

Untitled DSCN5145 Untitled DSCN5149
Temppeleitä on alueella aivan valtavasti ja ne ovat todella koristeelliset. Koko alueella on yli 1000 Buddhaa kuvaava patsasta ja esinettä ja sen voin kyllä uskoa.

Sisäänpääsy: 100 THB (11/2018)

DSCN5167 DSCN5159
Untitled Untitled

4. Wat Saket -temppeli

DSCN5065
Untitled Untitled

Wat Saket sijaitsee Bangkokin Chinatownissa. Temppelin buddhapatsas on noin kolme metriä korkea, ja se on päällystetty kauttaaltaan puhtaalla kullalla.

Sisäänpääsy: 40 THB, oikeuttaa katsomaan vain kultaisen Buddhan (11/2018)

DSCN5063 DSCN5062

5. Golden Mountain temppeli

DSCN5042 DSCN5032 DSCN5035
DSCN5028

Kultaisen vuoren temppeli sijaitsee Khlong Saen Saeb -kanavan vesibussin päätepysäkin vieressä. Temppeli sijaitsee korkealla ja siitä on todella hyvät näkymät kaupungille.

Alussa portaita kivuttiin luonnon ympäröimänä. Paljon oli pieniä vesiaiheita ja patsaita. Sen jälkeen kivuttiin ylös temppelin seinän vierestä ympyrämuotoon rakennettuja portaita pitkin. Näkymät paranivat askel askeleelta. Alueella oli myös monta kultaista Buddhaa.

Sisäänpääsy: 50 THB
(11/2018)

DSCN5048 DSCN5027 Untitled
Untitled

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *