Risteily Persianlahdella MSC Splendidalla

Oltiin tammikuussa 2019 jo neljättä kertaa kansainvälisellä risteilyllä. Kaksi kertaa ollaan oltu Karibialla ja kaksi kertaa Persianlahdella. Risteilyt ovat olleet kaikki eri laivoilla ja erilaisilla reiteillä, mutta joka kertaa risteilyt ovat vieneet mun sydämen.  Tällä kertaa risteiltiin italialaisella risteilyaluksella MSC Splendidalla ja tämä risteily oli hyvin poikkeuksellinen, koska oltiin risteilemässä mieheni sukulaisten kanssa ja juhlimassa anoppini 70 v synttäreitä. Mun synttärit osuivat myöskin sopivasti risteilylle, näin ollen juhlan aihetta oli tuplasti.

MSC

MSC on suurin yksityisomisteinen risteilyvarustamo ja tällä hetkellä laivoja on jo 16 kpl. MSC Cruises panostaa myös ympäristöystävällisyyteen ja nykyaikaiset alukset ovat varusteltu mm. energiaa säästävällä ja vettä kierrättävällä teknologialla. Sisustus risteilyaluksilla on pramea ja siinä käytetään paljon mosaiikkeja, italialaista marmoria ja glamouria tuovat loisteliaat Swarovski -kristallein katetut portaat. Voit lukea MSC Splendista ja siellä olevista aktiviteeteistä tästä.

DSCN5284 DSCN5312 - Copy
Untitled
Risteilyn reitti

Risteily kesti viikon verran ja reitti oli seuraavaa: Dubai (UAE) – Abu Dhabi (UAE) – Sir Bani Yas (UAE) – Meripäivä – Manama (Bahrain) – Doha (Qatar) – Dubai (UAE) – Dubai (UAE). Bahrain ja Qatar olivat minulle uusia maita, jossa en ollut aiemmin käynyt. Dubai ja Abu Dhabi olivat tuttuja jo edelliseltä risteilyltä 2 vuoden takaa.

Risteilyn aktiviteetit


Laivalla on paljon tekemistä kaikenikäisille. Lapsille on omat kerhot ja leikkihuoneet sekä tietysti uiminen kuuluu risteilyn huveihin. Untitled Untitled

Tällä laivalla oli mahdollista myös keilata, katsoa 4D-elokuvia ja kokeilla Formula1 simulaattoria. Laivalta löytyy myös spa-palvelut ja kuntosali. Joka päivä on myös Zumbaa ja muita jumppa-tunteja.

Untitled Untitled Untitled

Laivalta löytyy myös Casino, jossa moni risteilijä kokeilee pelionnea.
Untitled

Risteilyyn kuuluu myös hyvä ruoka, joka on tarjolla käytännössä 24/7. Illan kruunaa myös erinomaiset show-esitykset laivan upeassa teatterissa. Laivalla aika ei siis ikinä käy pitkäksi, se on varma.

Untitled Untitled Untitled Untitled
Meillä oli tällä kertaa ruokailu pääravintolassa varattu toiseen kattaukseen. Tämä sopii meille erinomaisesti, koska vietettiin koko päivä kohteeseen ja syötiin päivällistä klo 16 jälkeen kun tultiin kohteesta laivalle. Ensimmäinen kattaus olisi ollut jo klo 18 ja silloin meillä ei olisi ollut vielä nälkä. Italialaisella laivalla kannattaa syödä italialaista ruokaa, koska se on todella hyvää. Meidän päivällisruokaa käytännössä koostui joka päivä pizzasta, pastasta ja salaatista.
Untitled Untitled


Pääravintolassa maistettiin paljon erilaisia ruokia ja tilattiin joskus jopa 2 alkupalaa tai pääruokaa, jos iski valinnanvaikeus. Tällä laivalla oli panostettu myös vegaaniruokiin ja tyttäreni kehui niitä erinomaiseksi. Tällä risteilyllä saatiin juomapaketti (viinit, oluet ja lapsille virvoitusjuomat) kaupan päälle. Se oli ”mealtime” juomapaketti eli juomat sai ilmaiseksi ainoastaan lounaalla ja illallisella pääravintolassa tai buffet-ravintolassa.

Untitled Untitled Untitled

Synttäreideni iltana minulle oli järjestetty yllätys, täytekakkua ja skumppaa. Tarjoilijat lauloivat ”Happy Birthday” ja toivat kauniin kakun pöytään. Kaikki ympärillä olevat pöytäseurueet myös seurasivat tilannetta ja taputtivat mukana. Meidän pöytäseurue toivotti minulle paljon onnea ja sen jälkeen maistettiin kakkua ja juotiin skumppaa.  Yllätys osui todella nappiin ja se jää ikuisesti mieleen. Laivalla vietetään paljon synttäreitä, näin ollen joka ilta saatiin seurata jonkun synttäreitä pääravintolassa.

UntitledUntitled Untitled
Risteily oli taas kerran upea ja päästiin näkemään mielenkiintoisia ja hyvin erilaisia paikkoja.

Tulen kertomaan kohdesatamien mielenkiintoisimmista paikoista seuraavissa postauksissa.

2 Replies to “Risteily Persianlahdella MSC Splendidalla”

  1. Osaatko kertoa noista viisumiasioista?
    Olemme lähdössä omatoimisesti MSC risteilijälle helmiskuussa 2020 Dubai – Abu Dhabi – Doha – Bahrain – Oman – ja takas Dubai. tarvitaanko noihin viisumit. Ja saako ne rajalta vai pitääkö hankkia konsulaatista palvelun tarjoajan kautta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *