Mitä maksaa kahden viikon roadtrip Euroopassa?

Ajattelin tehdä budjettipostauksen kesän roadtripiltä, koska matkan kustannukset kiinnostaa monia. Tietysti auttaahan tämä myös matkabudjetin hahmottelussa, jos haluaa toteuttaa vastaavan reissun. Matkan kustannukset tietysti riippuvat todella paljon omista mieltymyksistä eli missä hotellissa haluaa yöpyä, mitä haluaa matkalla nähdä/tehdä ja haluaako syödä aina ulkona vai valmistaa ruokaa mahdollisesti itse?

Alla olevassa kuvassa reitti meidän roadtripistä. Koko roadtripin kesto oli 2 viikkoa ja se piti sisällään kolmen maan vierailun (Sveitsi, Ranska ja Italia). Kilometrejä meille kertyi hieman yli 2000.

Matkareitti_kesä 2019

Lennot, vuokra-auto, nähtävyydet ja muut kulut

Me aloitettiin roadtrip Genevestä, johon lennettiin yhdellä välilaskulla. Myös paluu oli samasta kaupungista. Lennot oli Lufthansalla Helsingistä Müncheniin, jonka jälkeen lennettiin Swiss Air siivillä Geneveen. Lennot kahdelle henkilölle + yksi ruumalaukku maksoivat 488 €.

Auto vuokrattiin Geneven lentokentältä Ranskan puoliselta alueelta.  Geneve on siitä erikoinen lentoasema, että auton voi vuokrata Sveitsin tai Ranskan puolelta. Ranskan puolella autonvuokraus on tietysti edullisempaa. Meillä oli vuokra-autona Peugeot 508 (diesel), josta 2 vk vuokra oli 606 €.

Auto kulutti onneksi todella vähän ja polttoaineeseen meni ainoastaan 200 €. Lisäksi moottoritie- ja tunnelimaksuja maksettiin 126 €.

DSCN5463

Nähtävyyksiin (villat Comojärvellä ja muut linnavierailut, museot) ja muuhun liikkumiseen (esim. junat Cinque Terressä, jäätikköjuna Chamonixissä, julkiset liikennevälineet Nizzassa, parkkimaksut yms.) kului kahdelta henkilöltä noin 400 €.

Hotellit ja hinnat:

1 yö/81,80 € Ace Hotel Annecy 

1 yö/75 € Kyriad Digne-Les-Bains

2 yötä/218,80 € Ibis Styles Nice Airport Arenas

3 yötä/270 € Borgo di Codeglia

4 yötä/578,20 € Villa Edy

1 yö/104 € Chambres d’hôtes La Moraine Enchantée

1 yö/ 142,20 € Mercure Chamonix les Bossons Hotel

1 yö/118 € Novotel Lausanne Bussigny

Untitled

Kaikki hotellit olivat todella hyviä, 3 ja 4 tähden hotelleja/villoja. Hotellihintoihin sisältyi aamupala ja auton parkki (suurimmaksi osaksi ilmainen). Omistan Accord hotellien (Mercure, Novotel, Ibis) kanta-asiakaskortin eli osa hinnoista on voinut olla hieman edullisempia kanta-asiakkaille.

Hotellikustannukset yhteensä (14 yötä): 1588 € 

Ruokaan kului 2 viikon aikana kahdelta henkilöltä noin 840 € (noin 60 €/pv), tarkkoja kustannuksia tämän osalta en laskenut. Yleensä syötiin ravintolassa vain kerran päivässä, muutoin ostettiin ruokaa ja välipaloja kaupasta.

Untitled

Roadtripistä kirjoitin useita postauksia:

Tässä kaikki kustannukset vielä graafin muodossa.

Untitled

Matka tuli maksamaan kahdelle henkilölle kaikkien kustannusten osalta 4308 €, näin ollen yhden henkilön kustannukseksi muodostui 2154 €/hlö. Täytyy sanoa, että matka oli upea ja varmasti saatiin rahalle vastinetta lukuisten elämysten ja muistojen muodossa.

2 Replies to “Mitä maksaa kahden viikon roadtrip Euroopassa?”

  1. Budjettipostaukset ovat minusta kivoja !
    Noi grafiikat ovat niin hienoja, opinkohan joskus tekemän niitä itsekin ?
    Minusta kustannukset ovat kahden viikon Euroopan lomalle aivan kohtuulliset ja todella hyviä hotelleja teillä vielä ollut tuolla matkalla.

    1. Kiitos kommentistasi. Itsekin tykkään lukea budjettipostauksia, sen takia yritän niitä tehdä myös itse muille luettavaksi. Ja kiva on myös palata niihin, jos joku kyselee, että paljonko joku matka maksoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *