Kahden naisen kaksi erilaista matkaunelmaa

Minulla oli edellisessä työpaikassani työystävä, jonka kanssa olimme monella tapaa kuin yö ja päivä. Sekä luonteeltamme, harrastuksiltamme, elämäntilanteiltamme kuin muutenkin. Silti, tai ehkä juuri siksi, tulimme tosi hyvin toimeen keskenämme. Työtoverini viihtyy metsässä ja nauttii kylmästä, lumesta ja sateesta. Minä viihdyn sen sijaan paremmin kaupungissa ja rannalla, välillä kyllä myös maastossakin ja vuorilla, mutta aina lämpimässä ilmanalassa.

Meidän matkahaaveetkin ovat aivan ääripäitä. Kun minä haaveilen eksoottisesta kohteesta auringon alla, Tuula haluaa Lapin erämaahan.

Nyt Tuula on tavoittelemassa yhtä unelmaansa: osallistumista 300 km pitkälle koiravaljakkovaellukselle Norjan ja Ruotsin erämaihin. Matkalla ollaan luonnon ”armoilla”, yövytään taivasalla ja pidetään huolta omasta koiravaljakosta. Seikkailun nimi on Fjällräven Polar 2020, ja sinne valitaan 10 osallistujaa maailmasta yleisöäänillä. Fjällrävenin tuomaristo valitsee toisen kymmenen.

Tuula on tällä hetkellä yleisöäänestyksessä omassa sarjassaan kolmantena, ja tekee kovasti töitä sen eteen, että hän pääsee matkalle joko yleisön avulla tai tuomariäänin. Palkintona siintää seikkailu huhtikuussa. 20 toisilleen tuntematonta ihmistä ympäri maailman ottavat ohjat omasta koiravaljakosta, matkaavat neljä päivää ja neljä yötä Norjasta Ruotsin puolelle. Yleensä tällaiselle taipaleelle valmistaudutaan vuosia, mutta valitut ihmiset lähtevät matkaan ilman aikaisempaa kokemusta. Kyseessä on todellinen ”Kerran elämässä” -matka.

Arvaattekin varmaan, että minun oma matkahaaveeni ei ole ihan noin kylmä ja luminen.

Minun suuri matkahaaveeni on maailmanympärysmatka, jossa reissaisin nimenomaan lämpimissä maissa, erityisesti kiinnostaa Australia, Oseanian trooppiset saaret, Havaiji ja Etelä-Amerikka. Australia on ollut matkahaaveena yli 20 vuotta, tänä talvena tämä toteutuu, kun reissaan sinne kahdeksi viikoksi.

Näin me ihmiset olemme erilaisia. Meidän kaikkien kannattaa kuitenkin jatkaa haaveilua, koska silloin tällöin unelmilla on taipumus toteutua.

Auta Tuulaa hänen unelmansa toteuttamisessa äänestämällä osoitteessa

Hän kertoo kisan kulusta myös Facebook-sivullaan https://www.facebook.com/tuulaforfjallravenpolar2020

 

Untitled
Kun toinen nauttii lämpimästä…
tunturissa Kristinelle
…ja toinen kylmästä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *