Penangin trooppinen kansallispuisto, maustepuutarha ja perhospuisto

Oltiin lokakuussa tyttäreni kanssa Penangin saarella, josta 4 yötä vietettiin Batu Ferringhissa Hard Rock hotellissa ja 2 yötä GeorgeTownissa The Wembley hotellissa.

Batu Ferringh on Penangin rantalomakohde, jossa sijaitsevat myös saaren parhaat hotellit. Me oltiin Hard Rock hotelliin hyvin tyytyväisiä ja sieltä oli myös hyvin helppoa tehdä retkiä lähellä oleviin luontonähtävyyksiin. The Wembley hotelli sijaistee taas aivan George Townin keskustassa bussiaseman vieressä, josta kaikki keskustan nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä.

Penangin kansallispuisto (Penang National Park)

Penangin kansallispuisto sijaitsee saaren luoteiskulmassa ja on Malesian pienin kansallispuisto. Hard Rock hotellista pääsee siihen hyvin kätevästi paikallisbussilla nr 101, lippu maksaa noin 40 sent/hlö. Olin etukäteen selvittänyt, että minkälaisia reittejä kansallispuistossa pääsee kävelemään.

Pääreittejä on kaksi:

Haluttiin ehdottomasti vaeltaa kilpikonnien rannalle, joka on myös vaativampi vaellus kuin Monkey Beachille vaellus. Kansallispuiston portilla on lukuisia kojuja, jossa tarjotaan venekyytejä. Mekin varattiin venematka kilpikonnarannalta takaisin aloituspisteeseen, koska emme halunneet vaeltaa samaa matkaa takaisin. Venematka maksoi 100 MYR/2 hlö ja sisälsi myös pysähdyksen Monkey Beachilla. Jos ei halua vaeltaa ollenkaan, silloin voi kulkea nämä paikat (rannat) kokoanaan veneen kyydissä.

Ennen kun päästiin vaelluspolulle, piti ilmoittautua aloitus pisteessä olevaan kioskiin. Kirjoitettiin ilmoittautumislistaan nimi ja hotellin nimi. Jos passi olisi ollut mukana, silloin olisi pitänyt laittaa myös passin numero. Ilmoittautumisen jälkeen päästiin polulle, joka oli päällystetty ja hyvin helppo kulkea.

Untitled

Riippusillan ylityksen jälkeen polku jakautuu, me valittiin Pantai Kerachut.

Untitled

Untitled

Polku muuttui heti metsäpoluksi. Alussa polku on jyrkkä ylämäkeä reilu puoli tuntia. Hiki valui ja koko matkan joutui tarkkaan katsomaan, mihin jalkansa laittaa. Polku on osittain mutainen ja liukas, myös puiden juuret ovat polulla näkyvillä.

Untitled

Untitled

Untitled

Onneksi reilun puolen tunnin kiipeäminen jälkeen pääsee kävelemään hetkeksi tasaista polkua, jolloin ehtii kunnolla nauttimaan myös ympäröivästä luonnosta. Patikointipolun keskivaiheen jälkeen alkaa laskeutuminen alaspäin. Se ei ole yhtään sen helpompi kuin ylöspäin kiipeäminen. Vaikka hiki valuu ja vaellus on välillä rankka, ollaan niin lumoutuneina luontoon ja viidakon ääniin.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Välillä myös pysähdytään juomaan ja valokuvaamaan. Pariin otteeseen meidän ohi juoksee muutamia ihmisiä. Joillekin näköjään tämä on enemmänkin urheilusuoritus. Oltiin patikoitu hieman alle 1,5 h kun viidakon keskeltä alkoi meri pilkottaa. Loppumatkasta käveltiin alaspäin jyrkistä portaista ja muutama sata metri käveltiin vielä tasaista metsäpolkua. Tämän jälkeen alkoi näkymään riippusilta, jonka alapuolella on Meromiktik järvi. Valitettavasti suurin osa ajasta järvi on kuiva.

Untitled

Untitled

Untitled

Käveltiin Pantai Kerachut beachille, jossa on muuten uiminen kielletty. Rantavesissä viihtyy paljon meduusoja ja myös merivirtaukset ovat voimakkaita. Rannan päädyssä sijaitsee kilpikonnien suojelukeskus, jossa myös vierailtiin. Suojelukeskus on perustettu auttamaan ja suojelemaan kilpikonnia. Kilpikonnat tulevat tälle rannalle munimaan ja kuoriutuminen tapahtuu noin 60 päivän päästä. Suojelukeskus pitää pienet kilpikonnat altaassa ja ne päästetään luontoon silloin kun heillä on paremmat mahdollisuudet selviytyä itsenäisesti luonnossa.

Untitled

Oltiin patikoitu ja vietetty aikaa rannalla yhteensä 2,5 h, jolloin etukäteen tilattu venekyyti saapui laituriin.

Untitled

Noin 10 min venekyydin jälkeen saavuttiin Monkey Beachille. Tämä on varmasti Penangin paras uimaranta, hiekka on valkoista ja ranta viihtyisä.

Untitled

Untitled

Rannalla on muutama ravintola, josta mekin ostettiin ruokaa ja kylmää juotavaa. Kookosvesi on muuten ihanteellinen juoma kuumana päivänä.

Untitled

Untitled

Untitled

Tämän jälkeen käveltiin lämpimässä rantavedessä. Bongattiin myös apinoita ja liskoja. Vietettiin rannalla reilun tunnin verran ja sen jälkeen siirryttiin veneellä takaisin kansallispuiston aloituspisteeseen.

Untitled

Untitled

Oltiin hieman väsyneitä, mutta niin onnellisia mahtavasta patikointiretkestä. Oltiin nähty mahtavaa luontoa, elämiä ja hieno rauhallinen hiekkaranta.

Trooppinen maustepuutarha (Tropical Spice Garden)

Trooppinen maustepuutarha sijaitsee hyvin lähellä Hard Rock hotellia (noin 2 km). Hypättiin taas paikallisbussiin ja muutaman minuutin päästä oltiinkin perillä. Ostettiin sisäänpääsylippu (31 RM/hlö) ja laitettiin hyönteismyrkkyjä, jota suositeltiin suihkuteltavaksi jaloille ja käsivarsille. Huomattiin puutarhassa, että tämä todellakin oli tarpeellinen, koska kaikki mahdolliset hyönteiset viihtyvät kosteassa ja kuumassa. Meille annettiin infosta myös kartta, jonka mukaan lähdettiin kiertämään polkuja.

Untitled

Untitled

Puutarha on rakennettu viidakkoon, johon on istutettu erilaisia trooppisia maustekasveja. Polkujen varrella on myös kukkia ja vesiputouksia sekä istumapaikkoja. Viidakon keskellä oli myös ihastuttava puukeinu.

Untitled

Untitled

Untitled

Alue on yllättävän iso ja myös korkeuseroja on paljon. Puutarha on kuitenkin toteutettu luontoa kunnioittaen ja siellä näkee paljon mielenkiintoisia kasveja ja kaunista rehevää luontoa.

Untitled

Untitled

Perhospuisto (Butterfly Farm)

Maustepuutarhan jälkeen hypättiin taas bussiin ja lähdettiin perhospuistoon (Entopia). Puisto on hieman ennen kansallispuistoa ja bussi koukkaa sen kautta. Perhospuiston vieressä on myös seikkailupuisto, joka on varmasti lasten mieleen. Siellä näytti olevan vesiliukumäkiä ja vaijeriliuku.

Untitled

Untitled

Perhospuisto on hiljattain uudistettu ja remontissa on laajennettu aluetta. Liput ovat aika arvokkaita 65 RM/hlö (noin 15 €) Malesian yleiseen hintatasoon nähden, mutta paikka on mielestäni käymisen arvoinen. Puistoalue on todella korkea, joka on rajattu ulkoa verkolla. Perhoset lentää alueella vapaana, mutta eivät tietenkään pääse karkuun, koska verkko estää sen.

Untitled

Untitled

Untitled

Eri lajikkeita on noin 60 ja kokonaisuudessa perhosia on puistossa noin 15.000. Puisto kasvattaa perhoset itse toukista aikuisiksi. Puisto on mielenkiintoinen ja vierailijat pääsevät hyvin läheltä seuraamaan perhosia. Puistossa on myös paljon erilaisia kasveja ja alakerrassa voi käydä katsomassa liskoja ja käärmeitä.

Untitled

Untitled

Untitled

Katso Matkaunelmien instagramin tarinoiden kohokohdista videoida Penangin mielenkiintoisista paikoista. Sieltä löytyy myös kaikista tässä postauksessa olevista kohteista lyhyet videot.

 

2 Replies to “Penangin trooppinen kansallispuisto, maustepuutarha ja perhospuisto”

    1. Penangissa on pieni kansallispuisto, joka on todella upea. Tässä kansallispuistossa ei todellakin turisteja ollut. Tietysti oltiin matkalla lokakuussa, joka ei ole varsinainen sesonkikausi. Tykättiin paikasta todella paljon 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *