Penangin värikäs George Town ja sen monipuoliset nähtävyydet

Batu Ferringhin jälkeen siirryttiin George Towniin, jossa oltiin 2 yötä The Wembley hotellissa.

Penangin George Town on todella värikäs, rento ja viihtyisä kaupunki. Keskustan alue on kompakti ja näin ollen suurin osa keskustan nähtävyyksistä on kävelyetäisyydellä. George Townin kohokohtia ovat katutaide, hyvää ruoka, lukuisat museot ja vanhat rakennukset. George Town lisättiin myös vuonna 2008 Unescon maailmanperintölistalle, koska kaupungin vanhat, värikkäät ja koristeelliset kiinalaistalot ovat todella ainutlaatuiset. Onneksi George Townia ei ole restauroitu liiaksi vaan kaupungissa näkyy ajan patinaa ja rappioromantiikkaa. Tykättiin George Townin vanhasta kaupungista todella paljon.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Upeaa katutaidetta Georg Townissa

Yksi syy tulla Georg Towniin oli ehdottomasti sen katutaide. Katutaiteen merkittävin virstanpylväs saavutettiin kun liettualainen taiteilija Ernest Zacharevic maalasi vanhojen talojen seinille kymmenkunta teosta vuonna 2012. Maalauksiin on yhdistetty myös esineitä, esimerkiksi teos: tyttö ja poika ajavat polkupyörällä tai poika kuorottaa tuolilta.

Untitled

Untitled

Untitled

Myös kissoja on maallattu seinille aika paljon.

Untitled

Untitled

Untitled

Me pongattiin katutaidetta yksi iltapäivä, mutta harmiksemme saatiin rankkasade niskaan. Onneksi oltiin melkein kaikki tärkeimmät teokset ehditty näkemään, mutta osa katsastettiin vielä kaatosateessa. Katutaiteen metsästys on todella hauskaa ajanvietettä, koska osa teoksista on piilossa sivukaduilla tai teosten edessä saatta olla vaikka kuorma-auto. Teokset valitettavasti haalistuvat ja rapisevat talon seiniltä pois, joten jos haluat nähdä ne, kannattaa matkaan lähteä mahdollisimman pian.

Untitled

Untitled

Untitled

Kierros kannattaa aloittaa Lebuh Armenian kadulta ja edetä kohti Lebuh Chinaa. Katutaideteosten sijainneista löytyy netistä karttoja, johon perehdyin etukäteen. Hotellista voi pyytää myös paperikarttoja, johon katuteoksien sijainnit on merkattu.

Untitled

Untitled

Untitled

Penang Hill

Penang Hill on varmasti Penangin turistisin paikka, mutta haluttiin kuitenkin käydä Penang katsastamassa myös ylhäältä. Lähdettiin heti aamusta Komtarin bussipysäkille ja noustiin nr 204 bussiin. Matka kesti Penang Hillin Funicolaren ala-asemalle reilu puoli tuntia. Matka voi kestää myös huomattavasti pitempään, koska matka-aika riippuu tietysti liikenteestä.

Kukkula kohoaa 833 metriä meren pinnan yläpuolelle ja huipulta näkee käytännössä koko saaren. Meno-paluu matka Funicolarella maksaa 30RM/hlö. Matkan pituus on 2 km ja matka taittuu todella vauhdikkaasti. Onneksi korkeapaikkakammoisena ei tarvinnut kovin paljon jännittää vaan matka ylös oli mielenkiintoinen ja taittui nopeasti.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kukkulalle on rakennettu myös hindutemppeli ja moskeija. Löytyy myös erilaisia museoita ja muita aktiviteetteja.

Untitled

Untitled

Untitled

Matkan kukkulalta alas voi myös patikoida. Selvittelin etukäteen, että patikointimatka on reilu 5 km ja suhteellisen rankka maaston ja kuumuuden vuoksi, reitti päättyy Botanic Gardensiin. Myös ylhäällä löytyy erilaisia patikointireittejä ja näköalapaikkoja. Me käveltiin noin 2 km ylhäällä ja sen jälkeen lähdettiin jonottamaan Funicolaren asemalle takaisin alas pääsyä. Jonotukseen meni varmaan puoli tuntia. Tarjolla olisi ollut myös jonon ohittavia lippuja (80 MYR/meno-paluu), mutta mielestäni ne olivat sen verran arvokkaat, että päätettiin odottaa jonossa vuoroamme.

Kek Lok Si -temppeli

Penang Hillin käynnin jälkeen päätettiin vierailla myös Penangin hienossa buddhalaisessa temppelissä Kek Lok Si:ssä. Ajan säästön vuoksi se on järkevä, koska temppeli jää matkan varrelle. Hypättiin Penang Hillin Funicoleren ala-asemalla paikallisbussiin ja jäätiin muutaman pysäkin päästä pois. Bussipysäkin ympäristössä on paljon ruokapaikkoja, eli ennen temppelivierailua kannattaa syödä malesialaista katuruokaa, joka täällä on erittäin hyvää ja edullista.

Ruokailun jälkeen lähdettiin kapuamaan temppelille. Jos portaissa käveleminen ei kiinnosta, temppelille menee myös raiteilla kulkeva hissi, joka on maksullinen.

Kek Lok Si -temppeli on rakennettu vuosina 1890-1930. Se on yksi alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ja Malesian suurimpia buddha-temppeleitä.  Temppeli on todella kaunis, eli paikka oli kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen.

Temppelialue on todella iso ja rakennettu eri tasoihin.  Kierettiin rauhassa eri tasoilla ja välillä oltiin sisätiloissa ja sitten taas ulkona. Meidän lisäksi temppelivierailulla oli muutamia muita ihmisiä eli saatiin todella rauhassa katsella paikkoja.

Untitled

Untitled

Untitled

Temppelin keskiosassa on pieni matkamuistomyymälä, jonka läpi pääsee Pagoda alueelle. Siitä veloitettiin pieni sisäänpääsymaksu, joka menee tornin restaurointiin. Muuten temppelissä käynti on ilmainen.

Untitled

Untitled

Untitled

Pagodan alueella on pieni puutarha-alue, jossa voi vaikka hetken istua ja ihailla näkymiä. Tämän jälkeen kannattaa kapua Pagodaan. Jokainen kerros on koristeltu eri tavalla, mutta alttari ja patsaita löytyy joka tasolta. Lattialla ja seinillä on koristeltuja kaakeleita. Ylimmät kerrokset ovat vierailumme ajankohtana remontissa, mutta onneksemme se ei estänyt ylimmälle tasolle nousua. Ylin taso on ulkotilojen osalta todella kapea ja korkeapaikkakammoisena en voinut mennä ulos parvekkeelle. Näkymät pagodasta ovat todella upeat, siitä näkee koko temppelialueen George Towniin asti.

Untitled

Untitled

Untitled

Temppelialueella on myös armon jumalattaren Kuan Yin patsas, joka on yli 35 m korkea. Me nähtiin patsas vain alhaalta eikä lähdetty sinne kiipeämään.

Untitled

Luepa myös mun aiemmin kirjoittamani postaus Penangin luotonähtävyyksistä.

Matkaunelmien instagramin tarinoiden kohokohdista voit katsoa videoida Penangin mielenkiintoisista paikoista.

 

6 Replies to “Penangin värikäs George Town ja sen monipuoliset nähtävyydet”

  1. Olipa kiva palata löhes vuoden takaisiin omiin kokemuksiin George Townista. Itse asiassahan en viihtynyt kovin hyvin siellä, mutta tuo katumaalausten bongaus oli kivaa !
    Ja aika kultaa vähän muistoja.

    1. Katumaalaukset ovat kyllä hienoja Penangissa. Ja kiva, että jälkikäteen löytää paikasta kuitenkin postitiivisia muistoja vaikka paikan päällä ei viihtyisikään niin hyvin.

  2. Kiitos, tää oli oikein mainio kooste George Townista! Paljon olen muidenkin postauksia sieltä lukenut, mutta nyt kohteisiin pääsi perehtymään tosi hyvin 🙂

    1. Kiitos kommentistasi. Mukava kuulla, että postaukseni Penangista ja sen nähtävyyksistä oli perusteellinen ja pääsit perehtymään kohteisiin hyvin 🙂

    1. Georg Townissa on valtavasti erilaisia ruokapaikkoja. Parasta ruokaa saa foodcourtista, joita on kaupungissa monia. Siellä voi valita erilaisia nuudeli- ja riisiruokia sekä keittoja. Littele Intiassa on tarjolla intialaista ruokaa ja vastaavasti Chinatownissa kiinalaista ruokaa. Chinatownissa söin parhaat dumplingsit 😋 Käytiin muutama kerta myös ravintolassa ja nekin oli kaikki erinomaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *