Tukholman risteily Silja Serenadella, teemana ABBA

Pressimatka – toteutettu yhteistyössä  Tallink Silja & Press PR d’Oro

Musikaalit, musiikki ja erilaiset tanssiesitykset ovat mun heikkous ja rakastan niitä todella paljon. Kun sain kutsun pressimatkalle, jossa teemana ABBA ja lisäksi ensi-illat Broadwayn tasoisille esityksille, olin tietenkin erittäin innoissani matkasta ja kiitollinen mahdollisuudesta nähdä esitykset ensimmäisten joukossa.

ABBA- ja Queen-tribuutit laivalla

Silja Serenadella ja Symphonylla esitetään tänä keväänä 1.3.-30.4.2020 ABBA- ja Queen-tribuutit, joiden tuotannosta vastaa palkittu Belinda King Creative Productions -tuotantoyhtiö. Päästiin tapaamaan ihastuttava Belinda King ja hän kertoi näiden tribuuttien suunnittelusta ja valmistelusta. Belinda on tuottanut jo 15 vuoden ajan Broadwayn tasoisia esityksiä risteilyaluksilla.

Untitled

Menomatkalla Tukholmaan nähtiin QUEEN – The Game of Love tribuutti, jonka ensi-illassa meillä oli kunnia olla. Esityksessä päästiin rock tunnelmaan ja kuultiin Freddy Mercuryn biisejä kuten We will rock you, We are the Champions, The show must go on ja paljon muita tunnettuja biisejä. Esitys oli huikea ja erittäin hyvin sovitettu.

Untitled

Untitled

Untitled

Paluumatkalla nähtiin ABBA – Thank You for the Music -tribuutti, joka yllätti erittäin positiivisesti. Jos Queenin esitys oli huikea, ABBAn esitys oli vielä upeampi. Voi olla, että oltiin koko päivän viritetty ABBA teemaan, sen johdosta tämä tribuutti puhutteli enemmän. Kuultiin ABBAn kuuluisimmat biisit kuten Mamma Mia, Dancing Queen, Waterloo ja paljon muita legendaarisia hittibiisejä. Olin erittäin liikuttunut upeasta esityksestä.

Untitled

Untitled

Untitled

Esiintyjät

Esityksissä esiintyy 10 hengen ryhmä, 4 erittäin lahjakasta laulajaa ja 6 ammattilaistanssijaa. Valojen ja videoscreenien avulla luodaan kiinnostava ja näyttävä esitys, jossa yhdistetään shown ja musikaalin parhaat puolet. Myös puvuilla on suuri merkitys ja nähtiin mitä upeampia kokonaisuuksia laulajien ja tanssijoiden yllä. Erittäin tärkeä kokonaisuuden näkökulmasta on tietysti tutut biisit, jonka ympärille koko tribuutti on rakennettu.

Untitled

Untitled

Lisätietoja

Esityksiä on kaksi illassa, klo 19.30-20.15 ja 21.00-21.45. Yhden esityksen kokonaiskesto on n. 45 min. Jos haluat parhaat paikat lavan edestä, silloin kannattaa ehdottomasti varata PREMIUM-paikat, jotka edellyttävät tarjoilupaketin varaamista. Hinnat 7,50 € – 24 € riippuen paketin sisällöstä, lue tarkemmin Tallinksiljan nettisivuilta.

Untitled

Untitled

Ruokailut laivalla

Laivan ravintolat ovat aina olleet hyviä, mutta viime vuosina panostus laatuun ja ruuan esillepanoon on mielestäni noussut huimasti.

Bon Vivant

Ensimmäisenä iltana syötiin Bon Vivant ravintolassa. Vivant on perustettu jo 90-luvulla, jolloin se tarjosi ranskalaista ruokaa. Nykyään ranskalainen keittiö on vaihtunut lähiruokaan ja Skandinaaviseen keittiön antimiin. Me syötiin Nordic Menu, joka sisältää 4 ruokalajia. Myös kaikki viinit oli valittu menuun sopivaksi. Ruoka oli erinomainen ja ruuan esillepanoon oli käytetty luovuutta.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Tavolàta

Toisena iltana syötiin Tavolàtassa, joka on italialainen ravintola. Sillä tarjotaan perinteisiä italialaisia herkkuja, mutta tarjolla on myöskin ei niin perinteistä italialaista kuten härän sisäfilettä tai nieriää. Meidän seurue kokeili monta erilaista annosta ja kuuleman perustellaa kaikki olivat erittäin tyytyväisiä ruokaan.

Untitled

Mun valinta oli buffalo-mozzarella, nieriä ja jälkiruuaksi italialaiset jäätelöt. Yhdessä vielä jaettiin iso alkupala-annos, jossa oli ilmakuivattua kinkkua, juustoa, oliiveja, katkarapuja ja grillattuja vihanneksia.

Untitled

Untitled

Untitled

Varaa oma musikaalimatka Tallin Siljan sivuilta.

Päivä Tukholmassa

1. Kaupunkikierros

Ohjemaan sisältyi kaupunkikierros bussilla.  Meidän oppaana oli suomalainen Mecki Bresciani Visit Stockholmilta, joka on asunut Ruotsissa jo 40 vuotta. Päivän teemana oli ABBA ja kuultiin paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ABBAn jäsenistä. Huomasin kierroksella, että en ole itse käynyt vielä Tukholman kansallismuseossa, johon tehtiin mittava remontti. Tämä jää sitten seuraavaan kertaan.

2. Cirkus

Päästiin tutustumaan upean Cirkus talon, jossa uusi suosittu Peppi esitys saa ensi-iltansa 26.6.2020. Kuultiin esityksen tuotannosta ja koko prosessista. Tämä tulee olemaan varmasti huikea esitys ja Peppi faneille aivan ehdoton kohde ensi kesälle. Vaikka esitys on ruotsiksi ja lapsi ei puhetta ymmärtäisi, veikkaan että esitys on silti huikea kokemus.

Untitled

Untitled

Untitled

Liput pääset varaamaan Cirkuksen nettisivuilta.

3. ABBA-museo

Tukholman ABBA-museo avattiin vuonna 2013, täällä pääsee tutustumaan tämän kuuluisan yhtyen menestystarinan. Yhtye lopetti jo vuonna 1982 eikä ole sen jälkeen julkaissut uutta musiikkia. Kuultiin kuitenkin meidän oppaalta, että Björn ja Benny ovat tehneet pari uutta kappaletta, jotka on tarkoitus julkaista lähiaikoina. Tarkka ajankohta ei kuitenkaan ole vielä tiedossa.

Untitled

Untitled

Untitled

ABBA-museoelämys on interaktiivinen. Vierailijat pääsevät lavalle laulamaan Agnetan, Fridan, Björnin sekä Bennyn kanssa. Tämä on todella taidokkaasti toteutettu ja mukava oli seurata muiden esiintymisiä. Lisäksi pääsee laulamaan tuttuja biisejä karaokessa, nauhoittamaan oman musiikkivideon ja ottamaan kuvia ABBA jäsenten vartalossa. Tietysti museossa on paljon ABBA:n vaatteita, levyjä ja muuta rekvisiittaa. Aivan huikea museo.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kuvat ja videot voi ladata vierailun jälkeen museon nettisivuilta, lippunumero toimii sisäänkirjautumisen tunnisteena.

Untitled

Pieni irtiotto risteilyn merkeissä oli todella onnistunut. Tarjolla oli erinomaista viihdettä, hyvää ruokaa ja mainio seuraa.

Matkaunelmien instagramin storyjen kohokohdista voit katsoa videoida ja kuvia Pressimatkalta. Sieltä löytyy myös videopätkiä esityksistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *