Budjettiyhteenveto: mitä maksoi 2 viikon matka Australiaan?

Helmikuussa 2020 oltiin mieheni kanssa 2 viikkoa Australiassa. Reitti kulki Sydney-Airlie Beach-Great Ocean Road-Grampians-Ballarat-Melbourne. Tätä matkaa suunnittelin oikein pitkään ja hartaasti, koska halusin mahduttaa kahteen viikkoon mahdollisimman paljon paikkoja. Alun perin suunniteltiin Australiaan 3 vk reissua, mutta jouduttiin tyytymään 2 vk matkaan. Matka oli silti upea ja nähtiin paljon upeita paikkoja.

Tässä kaikki postaukset matkaltamme:

Sydney – vinkit upeaan ja rentoon kaupunkiin

Häikäsevän upea Whitsundys

Great Ocean Road – Australian upea maisemareitti

Grampiansin kansallispuisto – luontoihmisen unelmakohde

Ballarat ja Solvereign Hill – historiaa huokuvaa kullankaivajien kylä

Melbourne – vinkit värikkääseen ja eläväiseen kaupunkiin

Lentoliput:

Meno:Helsinki-(Doha)-Sydney Paluu: Melbourne-(Doha)-Helsinki, 1788 €/2 hlö (Qatar Airways)

Sydney-Airlie Beach, 186 €/2 hlö (Jetstar)

Airlie Beach-Melbourne, 121 €/2 hlö (Jetstar)

Jetstarilla ruumaan menevistä matkalaukuista joutuu maksamaan, hinnat sisältävät 2 kpl (20 kg + 15 kg) matkalaukkumaksuja.

Lentojen kustannukset: 2095 €/2 hlö

Hotellit:

Novotel Sydney Central, 565 €/4 yötä
Mantra Club Croc , 195 €/3 yötä
Mantra Lorne, 121,50 €/1 yö
Loch Ard Motor Inn, 101,30 €/1 yö
Halls Haven Resort, 88 €/1 yö
Mercure Ballarat, 121,50 €/1 yö
Mercure Melbourne Therry Street, 274,60 €/3 yötä
Great Southern Melbourne, 54,20 €

Hotellikustannukset yhteensä 1512,10 €/14 yötä

Kaikissa hotelleissa hintoihin sisältyi aamupala. Ainoastaan Loch Ard Motor Inn ja Halls Haven Resort hotelleissa aamupalaa ei ollut tarjolla. Kalleimmat hotellit löytyvät Sydneystä, muissa paikoissa hotellihinnat olivat kohtuullisia ja Melbournessa jopa edullisia. Melbournen Great Southern hotelli varattiin vain lähtöpäiväksi, haluttiin ennen pitkää lentoa hieman levätä, käydä suihkussa ja vaihtaa vaatteet.

Kaikki kustannukset

Untitled

Matkan aikana vuokrattiin 2 kertaa auto, Airlie Beachilla ja Great Ocean Roadin roadtrippiä varten. Autojen vuokrausmaksut olivat yhteensä reilu 400 €, hintaan sisältyi täysvakuutus ilman omavastuuta.

Muihin liikkumisen kustannuksiin (auton polttoaine, julkinen liikenne) meni reilu 200 €.

Nähtävyyksille kului yllättävän vähän rahaa (344 €/2 hlö), koska suurin osa olivat luontonähtävyyksiä, jotka ovat ilmaisia. Kallein oli Whitsundys koko päivän veneretki, johon kuuluivat myös päivän ruuat. Se maksoi 226 €/2 hlö.

Ruuan kustannukset yllättivät meidät eniten, siihen kului kahden viikon aikana 1120 €/2 hlö (sisältää myös juomat). Söimme yleensä kerran päivässä ravintolassa, joka maksoi noin 50-80 € kahdelta henkilöltä. Yleensä otettiin alkupala ja pääruoka sekä lasi viiniä. Muut ateriat ostimme kaupasta tai jotain pientä naposteltavaa aasialaista ruokaa myyvistä kioskeista. Yleensä niissä syöminen paikan päällä ei onnistunut vaan ruoka piti ottaa mukaan (esim sushirulla, kevätkääryleet yms.). Jonkun verran söimme myös ostoskeskusten food courteissa, jossa oli paljon sushipaikkoja ja aasialaisia riisi- sekä nuudelipaikkoja. Australiassa ei oikein ole aasialaisen ruuan buffet ravintoloita vaan yhdestä annoksesta joutuu maksamaan yli 10 €. Suomessa aasialainen ruoka on huomattavasti edullisempaa, koska lounasaikaan buffetin hinta on noin 10 €. Ruuan ja juomien kustannuksissa pystyy säästämään huomattavia summia, kun käy ainoastaan edullisissa paikoissa syömässä ja jättää ravintolakäynnit pois.

Meidän Australia matkamme kustannukset olivat 5718 €/2 hlö, joka tekee 2859 €/hlö.  Matkan hinta ei ole edullinen, mutta nämä elämykset, joka tämä matka tarjosi, ei voi millään mitata rahassa.

2 Replies to “Budjettiyhteenveto: mitä maksoi 2 viikon matka Australiaan?”

  1. Itse asiassa tuo on minusta varsin vähän. Tai siis toki iso määrä euroja, mutta vähän siinä mielessä, että summalla pääsi Australiaan pariksi viikoksi ja vielä niin, että se sisälsi runsaasti liikkumista maan sisällä. Ehkä ruokakuluista olisi halutessaan voinut nipistää, mutta toisaalta, panostamalla siihen hieman enemmän, tekee se reissusta varmasti vielä enemmän ikimuistoisen!

    1. Näin on, ei tämä summa ihan mahdoton ole siihen nähden, mitä sillä rahalla sai. Lennot on myös tuplahinnoissa, jos vertaa esim. Bangkokin tai Singaporen lentoja. Ravintolaruoka ja juomat ovat Australiassa täysin samoissa hinnoissa kun Suomessa eli kallista 🙂 Haluttiin kuitenkin kokeilla Australiassa erilaisia ravintoiloita ja tiedostettiin, että sen osalta tulee menemään kyllä enemmän rahaa, jota ei osattu etukäteen arvioda.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *