10 matkailufaktaa minusta

Unelmatrippi- blogin Jenni haastoi matkabloggaajat kertomaan 10 matkailufaktaa itsestään. Ilman muuta otin haasteen vastaan ja tämän haasteen myötä blogini lukijat pääsevät tutustumaan minuun paremmin.

1. Rakastan roadtrippeja ja kiertomatkoja

Rakastan roadtrippeja ja erilaisia kiertomatkoja, jotka olen itse suunnitellut viimeistä yksityiskohtia myöten. Haluan matkalla nähdä mahdollisimman paljon, sen takia lähes kaikki matkani ovat kiertomatkoja, jossa vieraillaan monessa eri paikassa/maassa autolla tai lentäen. Myös kansainväliset risteily ovat mun mieleen, erityisesti Karibian risteilyt, jossa risteilyllä pääsee tutustumaan sellaisiin paikkoihin, johon muutoin on kovin vaikea päästä.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

2. Tykkään lentämisestä ja lentokentistä

Olen aina tykännyt lentämisestä ja lentokentistä. Kun lähden lentokentälle, pääsen hyvin nopeasti lomatunnelmaan ja odotukset kaikesta pian odotettavissa elämyksistä ovat huipussaan. Tykkään myös lentämisestä ja nautin lentokoneruuista. Onneksi osaan myös nukkua pitkillä lennoilla ja olen saman tien energinen kun pääsen vihdoin matkakohteeseen.

Untitled
Los Angeles yläilmoista
DSCN0812
Singaporen lentokenttä, jossa vierailija sai lisättyä itsensä kuvakollaasiin

DSCN0811

3. Tykkään suunnitella matkoja

Suunnittelen kaikki matkani itse, näin ollen paikkojen tutkiminen ja selvittelyt kuuluvat ehdottomasti osa matkakokemustani. Olen suunnitellut jo valmiiksi maailmanympärysmatkan ja monta eri kiertomatkaa, jota haluaisin joskus toteuttaa. Ajankohdista ei välttämättä ole vielä mitään tietoa. Mulla on tapana suunnitella matkapäivät liian täyteen ja suunnittelen matkaan mukaan kaikki mahdolliset paikat. Yleensä käy näin, että kun esittelen mun roadtripin/kiertomatkan suunnitelman miehelleni, joudutaan karsimaan osa suunnitelmasta. Se on hyvä, että mieheni on aikataulujen suhteen hieman realistisempi kun minä.

DSCN3459

Untitled

DSCN4732

DSCN0740

Untitled

4. Rakastan kauniita näkymiä ja paikkoja

Rakastan yksinkertaisesti kauniita paikkoja, maisemia ja näkymiä. Voin tuntitolkulla ihailla korkeita vuoria, turkoosia merta, vesiputouksia ja myös pilvenpiirtäjiä näköalatasanteilta tai rooftop ravintolasta. Patikoin mielelläni paikkoihin, jossa palkintona on henkeäsalpaavat maisemat. Rakastan myös auringonlaskuja ja mahdollisuuksien mukaan yritän ajoittaa illallisen auringonlaskun aikaan tai käyn katsomassa auringonlaskun parhaalta paikalta.

Untitled

Untitled

DSCN1688

Untitled

Untitled

Untitled

DSCN4353

5. Panostan matkoilla elämyksiin

Matkalla haluan kokea elämyksiä, sen vuoksi matkapäivät ovat varsin aktiivisia. Varsinaisia lepopäiviä, jossa olisin koko päivän vain rannalla/altaalla, ei käytännössä ole ollenkaan. Jokaiseen päivään pitää sisältyä jokin elämys. Haluan matkalla käydä mun unelmakohteissa ja sellaisissa paikoissa, jotka jäävät ikuisesti mieleen. Erityisesti kiinnostavat sellaiset kohteet, jossa on mahdollista nähdä eläimiä luonnossa ja patikoida luonnonkauniissa paikassa. Onneksi sellaisia elämyksiä on kertynyt runsaasti. Tässä muutama elämys, josta olen ollut todella vaikuttunut ja toivoisin joskus kokea ne uudelleen.

 • Borneon luonnossa nenäapinoiden, orankien ja malaijikarhujen näkeminen
 • Grand Canyon, Kuolemanlaakso ja Yosemite kansallispuisto, kaikki todella vaikuttavia luonnonnähtävyyksiä
 • Everglades rämealueella krokotiilien keskellä käveleminen, todella jännittävä ja mielenpainuva kokemus
 • Whitsundys saaristo Australiassa, sieltä löytyy Whitehaven ranta, joka on kaunein ranta, jota olen eläessään nähnyt

DSCN4137

Untitled

DSCN0883

Untitled

Untitled

Untitled

6. Tykkään vierailla vanhoissa linnoissa

Eurooppa on täynnä vanhoja linnoja. Olen vieraillut lukuisissa linnoissa ja ne viehättävät minua todella paljon. Kauneimmat linnat olen nähnyt Saksassa, Portugalissa ja Espanjassa.

Untitled

DSCN3861

Untitled

Untitled

7. Rakastan snorklaamista

Snorklaus on mun rakas harrastus, jota yritän aina yhdistää matkoihin, jotka suuntautuvat meren lähettyville. Parhaat paikat, jossa olen snorklannut ovat Thaimaassa, Malesiassa ja Australiassa.

DSCN1391

DSCN1376

Untitled

8. Tykkään lämmöstä ja tropiikista

Tykkään lämmöstä ja tropiikista, matkustan käytännössä aina vain lämpimiin paikkoihin. Kylmyyttä ja varsinkin pakkasta inhoan yli kaiken. Kovilla pakkasilla en lähde ikinä ulos ja pysyn visusti sisätiloissa. Tänä talvena kun en ole päässyt tropiikkiin, se on ollut mulle erityisen vaikea ja talvi tuntuu ikuisuudelta.

IMG_0169

DSCN3308

IMG_0245

Untitled

9. Olen mukavuudenhaluinen matkailija

Tykkään hyvistä ja laadukkaista hotelleista, josta löytyy myös ripaus luksusta, esim. poreallas huoneessa/terassilla, näkymät ikkunasta ja todella hyvät arvosanat matkailijoilta. Arvostan myös hyvää aamupalaa. Panostan todella paljon hyvän hotellin etsintään ja käytän siihen aikaa ja vaivaa, että löydän varmasti hinta-laatusuhteiltaan parhaan hotellin. Mieheni panostaa myös vuokra-autoon ja haluaa varmistaa, että auto on tehokas, mukava ja mielellään saksalainen laatumerkki.

Untitled

Untitled

DSCN0841

DSCN1601

Untitled

Untitled

10. Yhdistän shoppailun kaupunkimatkoihin

Olen aina yhdistänyt shoppailun tiettyihin matkakohteisiin. Esimerkiksi USA:n ja Euroopan outlet-kylissä hinnat ovat alhaiset ja sieltä olen ostanut hyvin laadukkaita ja kestäviä vaatteita, jalkineita ja käsilaukkuja. Euroopassa on muutama vaateketju, jonka valikoiman käyn aina tsekkaamassa kun olen kaupunkilomalla.

419

DSCN4737

***

10 matkailufaktaa minusta -blogihaaste

Osallistu 10 matkailufaktaa minusta -blogihaasteeseen! Tee näin ja kopioi nämä ohjeet mukaan omaan postaukseesi:

 • Kirjoita 10 matkailufaktaa minusta -blogipostaus, jossa kerrot otsikon mukaisesti 10 matkailuun liittyvää faktaa itsestäsi.
 • Linkitä jutussasi alkuperäiseen, Unelmatrippi-blogin liikkeelle laittamaan Kymmenen matkailufaktaa minusta -postaukseen.
 • Haasta mukaan haluamasi määrä muita bloggaajia.
 • Haasteeseen voi halutessaan tarttua kuka tahansa bloggaaja myös ilman haastetta.

Toivottavasti haasteen myötä saadaan lukea paljon erilaisia matkailufaktajuttuja!

8 Replies to “10 matkailufaktaa minusta”

 1. Jee, kiva, että tartuit tähän haasteeseen! Minäkin rakastan automatkoja ja erilaisia kiertomatkoja ja keskimäärin tykkään lentokentistä (en niistä kämäisimmistä 😀 ). Meitä yhdistävät myös rakkaus linnoihin ja näemmä myös snorklaamisesta, lämmöstä ja tropiikista tykkääminen. 🙂 Lämpöä ja tropiikkia onkin tässä jo aika paha ikävä…

  1. Kiitos tästä haasteesta, oli todella mielenkiintoinen tätä postausta kirjoittaa ja miettiä, minkälainen matkailija oikein olen. Kiva, että meillä on paljon yhteisiä mielenkiinnon kohteita. Olenkin saanut sun blogistasi paljon vinkkejä, kiitos 😊

 2. Olipa kiva lukea, vaikka matkailuprofiileisssmme onkin paljon erilaista, esimerkiksi tropiikki, snorklaaminen ja lentäminen eivät ole meidän juttuja ollenkaan. Automatkoja rakastan, linnat kiinnostavat ja suunnittelusta tykkään minäkin. Kuvasi ovat upeita! Aila

 3. Alkuun tuntui, että lentämisestä tykkäämisen lisäksi eihän meidän välillä juurikaan ollut noiden faktojen perusteella mitään eroa. Mutta kaksi viimeistä onkin sitten ihan päinvastoin. 🙂 Käytännössä koskaan ei tule tehtyä ostoksia reissussa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ja sitä, jos laukku jää tulematta. Myöskään hotellin laadukkuudella ei kovin paljoa ole väliä, sijainnilla kylläkin.

  Hauskaa huomata, että kaikkien kanssa löytyy yhtäläisyyksiä, mutta myös eroja!

  1. Kiitos kommentistasi, Mikko. Shoppailu on varmasti sellainen, joka ei kiinnosta moniakaan. Mulle tämä on jotenkin tapa, että laukkuun jätetään tilaa, että voi hieman shoppailla. Hotellien suhteen olen tullut jotenkin vuosien varrella kriittisemmaksi. Nuorempana se ei ollut niin tärkeä, mutta nyt vanhemmiten olen tullut mukavuudenhaluisammaksi ja haluan hyvän/laadukkaan hotellin. Kaupunkimatkoilla on hotellin sijannilla todella iso merkitys myös mulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *