Järvisydän – ainutlaatuisia elämyksiä Savon sydämessä

Kaupallinen yhteistyö Hotel & Spa Resort Järvisydän kanssa

Ollaan palattu mieheni kanssa muutaman päivän Staycation-lomalta, joka vietettiin upeassa Järvisydämessä.

Matkan kohokohdat olivat rentoutuminen kylpylässä ja span hoidoissa, erinomaiset ruokaelämykset ja luksusmajoitus upeassa kotasviitissä, jossa maisemia sai ihailla isoista ikkunoista ja lasikaton läpi. Aika pysähtyi kun istuin kylpytakki päällä, kuoharilasi kädessä ja nautin kotasviitin tunnelmasta ja siitä avautuvista maisemista.

Untitled

Untitled

Järvisydämen tunnelmaan pääsee jo heti vastaanotossa, jossa katossa on 20 m pitkä ja 5,5 m leveä Humppa- lotja. Yläkerran Lotjabaari ja Piikatyttö-ravintola on rakennettu lotjan ympärille, joka antaa paikalle ainutlaatuisen miljöön.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Järvisydämen tarina alkoi jo vuonna 1658.

Matkailu Porosalmella alkoi jo vuonna 1658, kun Venäjän tsaari ja Ruotsin kuningas tekivät sopimuksen, että Suomen halki tulee menevän Karjalan viittatiet. Hevosen syöttövälein (n.30 km) määrättiin teiden varsille kestikievarit jotka toimivat krouveina, hevosen vaihtopaikkoina, ja sen ajan postilaitoksina. Samaan aikaan sai Heiskasen suvun päämies 600 hehtaarin niemekkeen Porosalmelta kiitoksena hyvästä sotilaspalveluksesta. Vastineeksi lahjoitukselle tuli velvoite kestikievarin rakentamisesta ja sen ylläpidosta. Tänä päivänä Hotel & Spa Resort Järvisydämen yrittäjä, Markus Heiskanen perheineen, edustaa suvun 11 sukupolvea kestikievarin pyörittäjänä.

Kylpylä & Spa

Untitled

Järvisydämen kylpylä erottuu edukseen kaikista Suomen kylpylöistä, koska se on rohkeasti erilainen. Kylpylä sijaitsee louhitun kallion sisällä ja sisustuksessa dominoi luonnonkivi ja yli 500 vuotta vanhat uppotukit. Ikkunoista avautuu kauniit järvimaisemat, jotka nyt talvella on tietysti jään peitossa. Myös ekologisuuteen on panostettu, kylpylä lämpenee järvi- ja maalämmöllä sekä aurinkoenergialla.

Untitled

Untitled

Untitled

Mielestäni Järvisydämen kylpylä on nimenomaan tarkoitettu rentoutumiseen ja siellä vallitsee rauhallinen tunnelma. Saunoissa käynnin jälkeen on virkistävä pulahtaa altaaseen ja välillä loikoilla poreammeessa. Lisäksi löytyy ulkoaltaat, jotka ovat auki vuodenajasta riippumatta. Uskallettiin jopa mieheni kanssa kastautumaan hyisessä ulkoaltaassa, jonka vesi on yhtä kylmä, kun järvessä. Olihan sekin aikamoinen kokemus.

Untitled

Kylpylästä löytyy myös muita erikoisuuksia, kuten suolahuone ja myrskysuihku, jossa on 4 erilaista suihkuvaihtoehtoa valo- ja musiikkiefektein. Suihku on saanut nimensä vuonna 2010 riehuneen Asta-myrskyn mukaan. Tykkäsin erikoissuihkuista todella paljon, ensimmäinen kerta oli jopa jännittävä, kun ei tiennyt, mitä on odotettavissa.

Kylpylässä on 6 saunaa, jotka kaikki ovat erilaisia. Löytyy ihan perinteinen sauna tai sitten voi nauttia hamamista, höyry-, infrapuna- tai kivisaunasta. Näköalasauna on huikeassa paikassa toisessa kerroksessa, jossa voi nauttia esteettömistä näkymistä järvelle. Tämä sauna oli ehdottomasti mun suosikki. Tykkäsin myös siitä, että kaikissa saunoissa on lempeät löylyt. Saunat sijaitsevat kaikki allasalueen ympärillä eli ovat ns. yhteissaunoja, joissa käydään uimapuvuissa.

Untitled

Untitled

Lisäksi mä tykkäsin välillä vain makoilla tuoleilla kylpytakki päällä ja ihailla tätä poikkeuksellista kylpylän miljöötä. Vaikka allasbaari oli suljettu, siellä oli kuitenkin tarjolla kaikille vierailijoille sitruunavettä ja hedelmiä.

Untitled

 

Untitled

Mä kävin myös Spassa Metsäelämys hemmotteluhoidossa, joka on yhdistelmää kasvohoitoa ja hierontaa. Olin erittäin tyytyväinen tähän rentouttavan hoitoon, jossa käytettiin Unna Nordic –tuotesarjan hoitotuotteita, jotka tuoksuivat taivaalliselta ja sisältävät terveellistä koivunmahlaa ja katajavettä.

Untitled

Hoidon jälkeen mulle tarjottiin karpalovettä ja hedelmiä. Istuin hetken hiljaisessa huoneessa keinussa ja katsoin lasien läpi tätä upeaa kylpylää. Tähän tunteeseen haluan palata joskus myöhemminkin kiireisen arjen keskellä.

Untitled

Untitled

Majoitus

Järvisydämessä on monia erilaisia majoitusratkaisuja. Majoittua voi hotellissa, kelohonkamökissä, House Boatilla tai maisemaiglussa. Uusimpana tulokkaana on Kotahotelli, jonka idea nojaa skandinaaviseen metsästys- ja kalastuskulttuuriin. Me pääsimme kokeilemaan tätä upeaa innovatiivista majoitusratkaisua, johon oltiin todella tyytyväisiä. Meidän kotasviitissämme oli makuupaikat 4 hlö. Tilavassa makuuhuoneessa on takka ja maisemaikkunat. Kylppärissä on käytetty luonnonkiviä ja puuta. Myös keittiössä jatkui sama tunnelma.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Yhdessä kotahotellissa on 7 kpl kotasviittejä. Kussakin kotassa on iso kotalounge, jonka tunnelman luovat takka ja luonnonpuusta tehdyt kalusteet. Kodassa on myös äänitaiteilija Kirsi Ihalaisen luoma innovatiivinen äänimaailma, jonka ansiosta voit kokea tilassa ihka oikean luontokokemuksen.

Untitled

Untitled

Untitled

Ruokailu

Osa elämyksiä on tietysti erinomainen ruoka. Järvisydämen ruuat valmistuvat mahdollisimman pitkälti paikallisista raaka-aineista. Nyt poikkeusoloissa kaikki ruuat tarjottiin huoneeseen. Normaalisti ravintola Piikatytössä tarjoillaan aamiaista ja lounasta pitopöydästä, illalliseksi tarjolla on Kievarin tulimenu. Tulimenu sisältää aina alkupalat, pää- ja jälkiruuan. Lisäksi ruoka voi tilata Bistrosta.

Me nautittiin ensimmäisenä iltana romanttinen kynttiläillallinen omassa huoneessa. Tarjolla oli kuohkeaa porkkana-inkiväärikeittoa siemengranolalla kaura-siemenleivän kera, haudutettua hanhenkopea, tummaa vadelmakastiketta ja yrttistä kermaperunaa sekä raakunaviossa paahdettua selleriä ja porkkana. Jälkiruuaksi suklaa-tuorejuustokakku vadelmamelban kera. Ruuat tuotiin ihanalla tervehdyksellä ja kerrottiin myös, että jos ruoka on hieman jäähtynyt, ne voi hetkeksi lämmittää mikossa. Meidän ruuat olivat täydelliset eli nautittiin täysillä.

Untitled

Untitled

Myös aamupala tuotiin aamulla klo 8.30 jälkeen huoneeseen. Kahvit keitettiin itse, koska huoneeseen kuului kapselikone. Aamupala oli myöskin erinomainen ja riittoisa.

Untitled

Untitled

Lisäksi ruokaa voi tilata Bistrosta. Ehdittiin maistaa peuran burgerit, pizzat ja kanasalaatit. Kaikki ruuat olivat erinomaisia.

Untitled

Untitled

Aktiviteetit

Järvisydämessä on paljon erilaisia aktiviteettejä, jotka luonnollisesti vaihtuvat vuodenajan mukaan. Talvella voi luistella retkiluistimella tai kulkea jäätä pitkin potkukelkalla. Kesällä voi harrastaa melontaa, suppailla ja mennä norpparetkelle tai samppanjaristeilylle. Mieheni kokeili myös FatBikea, joka näytti olevan vierailijoiden keskuudessa erittäin suosittu. Tutustuttiin ympäristöön myös kävelemällä. Mukana meillä oli myös retkieväät, makkarat grillattiin Porokylässä ja samalla juotiin lämpimät kaakaot. Ympäröivä Linnansaaren kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet ulkoaktiviteeteille. Kesä on varmasti täällä sitä parasta aikaa.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kiitos Järvisydän, meillä oli erittäin onnistunut loma, vaikka poikkeusolojen takia ruokailu ravintolassa jäi kokematta.  Haluaisimme vielä joskus palata takaisin, mutta ehdottomasti kesällä, jolloin pääsisimme kokeilemaan kesän aktiviteettejä ja nauttimaan kesämaisemista järven rannalla.

Matkaunelmien instagramin storyjen kohokohdista voit katsoa lisää videoida ja kuvia, osio ”Järvisydän”.

31.5.2021 saakka pääset Hotel & Spa Resort Järvisydämeen 2 yötä 1 hinnalla. Tarjoushuoneita on rajoitetusti, katso tarkemmat tiedot sivulta ja varaa oma hemmottelulomasi.

Untitled

4 Replies to “Järvisydän – ainutlaatuisia elämyksiä Savon sydämessä”

  1. Järvisydän kuulostaa kyllä mukavalta paikalta ja se on käynyt mielessä useampaan kertaan mahdollisena matkakohteena. Kylpylässä näyttää olevan mukavan väljää eikä ruuhkasta ole tietoakaan. Myös ruoat näyttävät hyvältä aamiainen mukaan lukien.

    1. Järvisydän on kyllä hieno paikka ja kylpylä on todella ainutlaatuinen. Ruoka on todella erinomainen vaikka itse ravintolaan nyt ei päästy. Voin todellakin suositella, upea paikka 😊

  2. Hurahdin, reissasin ja kiipeilin, Bolivian Uylanin suola aavikolla, Tansanian Kilimanjarolla Sansibareineen , Borneon sademetsässä, Intian Tiikerisafarilla jne.
    Mutta Järvisydämmen Järkälemäiset tukit ikiaikaisine kallioseinämineen ja aitoa Suomalaista kulttuuriperintöä vaaliva ympäristö ja puuveistokset sekä omaperäinen luova sisustus koskettivat suoraan sydäntäni. Ympäröivä Saimaan miljöö ja hurmaava pirun vuoren luonnonsuojelu alue rauhoittaa levottomankin mielen mukavasti. Ehdottomasti Ykkös nähtävyys. Suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *