Sri Lankan Udawalawe National Park on norsujen valtakunta

Tangallen jälkeen vuorossa oli Udawalawe National Park.  Kun suunniteltiin Sri Lankan  matkaa, silloin oli selvää, että safarille haluttiin päästä. Luin eri vaihtoehdoista ja ihmisten hyvien kokemusten vuoksi valintamme oli Udawalawe National Park. Yala National Park on Sri Lankan isoin kansallispuisto, mutta lukemani mukaan safariajelulla päämääränä on nähdä leopardeja ja sen vuoksi siellä on aikamoista rallia.

Yövyttiin Elephant Trail hotellissa kaksi yötä, josta oltiin etukäteen ostettu puolihoito ja yksi safariajelu kuului myös hintaan. Saavuttiin hotelliin puolenpäivän jälkeen ja yllätyksemme oli suuri kun kuultiin, että ollaan hotellin ainoat asiakkaat. Tämä kuulosti aivan uskomattomalta. Tämän johdosta saatiin huippu palvelua ja meille tehtiin hotellissa aivan käsittämättömän hyvää ruokaa ja just silloin kun haluttiin. Oltiin aivan ymmällään siitä tilanteesta ja tietysti kiitollisia, että hotelli pidettiin auki vain meitä varten.

Untitled

Hotellista meille suositeltiin, että safarille kannattaa mennä heti aamulla auringonnousun aikaan. Tämä tarkoitti, että safariauto oli meitä hakemassa hotellilta klo 5:45 ja kansallispuisto avattiin klo 6 aamulla. Vaikka safariajelu kuului hotellipakettiimme, lisäksi piti maksaa kansallispuistomaksu, joka on 8700 LKR /noin 44 € (hinta 2 hlö + kuski + safariauto). Hinta tammikuulta 2022.

Odotimme portilla muutaman muun safariauton kanssa, että kansallispuiston portit avautuivat. Autojen välissä kierteli myös yksi myyjä, jolta ostimme aamupalaksi lämmintä kookoksen ja hunajan makuista rotia, lisäksi ostettiin pieniä maukkaita banaaneja. Meidän kuski oli hieman liiankin innokas ja päästiin ensimmäisenä maksamaan kansallispuistomaksun ja siirryimme nopeasti puiston pomppiville teille. Ensimmäisen norsun näimme käytännössä heti portin jälkeen.

Untitled

Ihailtiin luontoa ja auringonnousua, joka pilkotti isojen puiden välistä. Välillä jeeppi heilui aika lailla ja joutui pitämään kiinni, ettei tippuisi tuolilta.

Untitled

Untitled

Pian näimme jo lisää norsuja ja päästiin seuraamaan niitä todella läheltä.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Norsujen lisäksi näimme myös vesipuhveleita, krokotiileja, riikinkukkoja, täpläkauriita, villisian, apinoita ja värikkäitä lintuja. Udawalawen vesialueet ja rehevä luonto olivat myös upeita.

Untitled

Untitled

Untitled

Retken kohokohta oli järven rannalla, jossa näimme kaksi erittäin uteliasta norsupoikasta. Norsut tulivat niin lähellä ja olivat kovin kiinnostuneita meistä. Norsu tutkii kärsällä auton penkkejä ja joutui aika monta kertaa nousemaan omalta paikaltaan, että kärsä ei osunut syliin. Ilmeisesti joku turisti oli antanut pienelle norsulle ruokaa, mutta se on siis ehdottomasti kielletty.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Safari oli todella antoisa ja 3 h meni aivan hurahduksessa. Hotellilla meitä odotti erinomainen aamiainen, jossa oli tarjolla Sri Lankan aamiainen curreineen, kookos- ja banaanilettuja, rotia, tuoreita hedelmiä ja muita herkkuja. Aamupalan jälkeen oli pakko mennä muutamaksi tunniksi nukkumaan, koska oltiin herätty todella aikaisin.

Untitled

Untitled

Untitled

Udawalawesta löytyy myös Elephant Transit Home, jossa vierailtiin illalla.  Vierailu onnistuu ainoastaan ruokinta-aikaan (klo 10.30, 14.30 tai 18). Siellä pidetään huolta vauvanorsuista, joiden äidit ovat menehtyneet. Norsuja on valtavasti ja kaikkia ruokitaan maidolla vuorotellen. Kun norsut ovat tarpeeksi vanhoja, ne päästetään takaisin luontoon.

Illalla meitä odotti hotellissa taas upea illallinen, jotka oli loihdittu vain meitä varten. Oltiin niin kiitollisia tästä.

Untitled

Untitled

Untitled

Näin kului meidän 2 päivää Udawalawessa. Aika oli siirtyä eteenpäin Ellaan, jossa meitä odotti upea vuoristo.

Matkaunelmien instagramin storyjen kohokohdista voit katsoa videoida Udawalawesta, osio ”Sri Lanka 1/2 loppu ja 2/2 alku”. Videoilla näkee myös apinoita, riikinkukkoja ja täpläkauriita.

Tekeekö mielesi matkalle, muttet ole ihan varma, minne ja mistä aloittaa suunnittelu? Tutustu tarkemmin mun matkan suunnittelupalveluun ja ota yhteyttä. Suunnittelen sulle unelmiesi matkan.

2 Replies to “Sri Lankan Udawalawe National Park on norsujen valtakunta”

  1. Upea tuo alun kuva norsusta auringonnousun värjäämän taivaan kera. Teillä taisi olla ikimuistoinen safariajelu. Elephant Transit Homen toiminta jäi mietityttämään. Ihmisten ruokkimien ja hoivaamien norsuvauvojen olisi aikuistuttuakaan hyvin vaikea pärjätä vapaudessa itsekseen.

    1. Safari oli kyllä ihana ja norsut niin suloisia 🙂 Kyllä tämä Elephant Transit Home myös minua mietitytti, mutta kun tutustuin tämän historiaan, silloin uskoin, että tämä jopa toimii. He ovat vapauttaneet luontoon satoja norsuja ja norsut ovat sopeutuneet luotoon. Tämä Elephant Transit Home on perustettu vuonna 1995.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *