Sri Lankan Tangalle – upea rantaparatiisi kookospalmuineen

Hikkaduwa jäi taakse ja seuraavaksi siirryttiin Tangallen lähelle olevaan hotelliin, jossa oli tarkoitus viipyä 4 yötä. Kun käännyttiin isommalta tieltä pois, tajuttiin, että meidän Tangallen hotelli sijaitsee aivan luonnon keskellä. Puissa näkyi apinoita ja tiellä käveli isoja liskoja. Joka paikassa kuului viidakon ääniä. Tie oli kapea ja todella huonossa kunnossa. Mutta kun vihdoin saavuttiin perille, oltiin niin tyytyväisiä näkymään. Mikä paratiisi meidät odotti luonnon keskellä. Tajuttiin saman tien, että tullaan tässä viihtymään ja 4 yötä on liian vähän tähän paratiisiin.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Meidän hotelli oli Good Karma Ayurvedic, joka sijaitsee reilu 11 km Tangallesta itään. Tämä hotelli sijaitsee aivan omassa rauhassa viidakon, kookospalmujen ja aution rannan äärellä. Meillä oli varattu Romantic-villa omalla uima-altaalla. Villat on rakennettu todella hyvin näin, että yksityisyys on taattu. Meidän villa sijaitsi kaikkein kauempana ja se takasi täysin yksityisyyden. Ainoastaan apinat ja isot liskot olivat seuranamme. Rakastimme rauhallisuutta ja omaa villaa täysin luonnon keskellä. Olisimme voineet viettää täällä ikuisuuden.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Rakastimme täällä hitaita aamupaloja meren rannalla. Yhtenä aamuna nähtiin, miten kookospalmusta pudotetaan kookospähkinöitä. Onhan tämä aikamoista hommaa.

Untitled

Untitled

Untitled

Syötiin myös kaikki illalliset täällä hotellissa, koska ruoka oli erinomaista ja se oli vaan niin helppoa, että ei tarvinnut myöhään illalla enää mihinkään siirtyä vaan pääsi kävelemällä rannalta viidakon läpi suoraan omaan villaan. Viimeisempänä iltana meille järjestettiin myös romanttinen illallinen suoraan meren rannalla kynttilänvalossa jalat hiekassa. Tämän hotellin palvelu oli erinomaista ja tunsimme itsemme todella tervetulleeksi.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Tangallen lähellä olisi ollut myös muutamia paikkoja, jossa olisi voinut käydä, mutta me käytiin ainoastaan kahdesti hotellin ulkopuolella. Tämä on todella poikkeuksellinen meille, mutta me vaan viihdyttiin poikkeuksellisen hyvin täällä hotellin alueella.

Rakawa Beach

Tangalle Beachin itäpäässä sijaitsee Rekawa Beach ja Turtle Point, jossa pesii useampia kilpikonnalajeja. Kuultiin, että kilpikonnia näkee parhaiten auringonlaskun jälkeen, mutta me vierailtiin rannalla päiväsaikaan eikä silloin nähty kilpikonnia. Ranta itsessään on käsittämättömän kaunis. Käveltiin ja nautittiin tästä upeasta rannasta.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Tangalle

Kerran käytiin myös Tangallen keskustassa, koska haluttiin ostaa torilta hedelmiä, erityisesti mangot ja pienet banaanit ovat herkkuamme.

Untitled

Untitled

Untitled
Syötiin mangot, banaanit ja ananas villan terassilla.

Nautittiin myös lounas rannalla ja samalla katsottiin miten paikalliset pyydystää kalaa.

Untitled

Untitled

Verkot vietiin perinteisellä puuveneellä merelle ja sen jälkeen alettiin vetää rannasta kahdesta eri kohtaa verkkoja rantaan. Paikalliset kutsuivat myös turisteja mukaan ja mieheni menikin sitten auttamaan. Tässä verkkojen vetämisessä meni varmaan tunti ja nähtiin myös lopuksi, mitä saalista kalastajat saivat. Saalis ei ollut mielestämme kovin kummoinen, kun vertaa siihen, miten paljon sen vuoksi sai tehdä töitä. Luultavasti isommat kalat menevät myyntiin ravintoloille ja paikalliset tyytyy sitten pieniin kaloihin.

Untitled

Untitled

Untitled

Jos loikoilu alkaa kyllästyttää, Tangallen lähellä on myös muita nähtävyyksiä, joihin voi tehdä päiväretkiä.

Temppelit Sri Lankassa ovat upeita ja Tangallen lähellä on kaksi isompaa temppeliä, jotka ovat varmasti käymisen arvoiset. Olin tallentanut nämä etukäteen Google karttaan, mutta me jätimme nämä käymättä, koska valittiin loikoilu päiväretkien sijaan. Jos olisimme viipyneet Tangallen alueella pitempään, oltaisiin varmasti tehty päiväretkiä enemmän. Tangallesta 18 km sisämaahan on Mulkirigalan kalliotemppeli ja Tangallesta 16 km lähteen on Wewurukannala Vihara temppeli.

Lisäksi Tangallesta on helppo tehdä päiväretkiä Yala kansallispuistoon tai  Udawalawe kansallispuistoon. Me siirryttiin Tangallen jälkeen Udawalawen kansallispuiston alueella, jossa yövyttiin 2 yötä, näin ollen päätettiin, että Yala kansallispuiston päiväretki jätetään tekemättä.

Yhteenvetona voin totea, että Sri Lankan Tangalle on täynnä upeita autioita rantoja, joita reunustavat kookospalmut. Täältä löytyy todella helposti rantakaistale, jolla ei ole ketään. Ihastuttiin Tangalleen todella palavasti ja luulen, että alue on varmasti maan kauneimpia rantakohteita. Jos etsit rauhallista lomakohdetta luonnon keskellä, Tangallea voin todellakin lämpimästi suositella. Ja hotelli kannattaa ottaa Tangallen keskustan ulkopuolelta, koska silloin pääsee nimenomaan nauttimaan luonnosta ja autioista rannoista. Good Karma Ayurvedic on siihen kyllä täydellinen paikka. Tästä paikasta jäi tunne, että haluan vielä palata.

Untitled
Kerran kävelimme rantaa pitkin lounaalle meidän hotellin lähellä olevaan ravintolaan King Fisher Sea Food ja saatiin erinomaista kuningasrapua.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Matkaunelmien instagramin storyjen kohokohdista voit katsoa videoida Tangallesta, osio ”Sri Lanka 1/2”.

Tekeekö mielesi matkalle, muttet ole ihan varma, minne ja mistä aloittaa suunnittelu? Tutustu tarkemmin mun matkan suunnittelupalveluun ja ota yhteyttä. Suunnittelen sulle unelmiesi matkan.

2 Replies to “Sri Lankan Tangalle – upea rantaparatiisi kookospalmuineen”

  1. Tangallen hotellinne taisi olla täydellinen valinta teille. Se on hyvä merkki, kun loman jälkeen haluaisi palata samaan paikkaan uudelleen. Kilpikonnien näkemiseen saattaa vaikuttaa myös oikea vuodenaika, kilpikonnat tulevat pesimään rantahiekkaan. Se olisikin upea näky matkalla.

    1. Tämä hotellivalinta oli todellakin aivan täydellinen meille 🙂 Ja tämä ei ole kovin tavallista, että haluan palata samaan paikkaan. Enemmänkin haluan nähdä kaikki mahdolliset paikat maailmalla ja valitsen lähes aina uuden paikan, mutta Tangalle alue viehätti vaan niin paljon. Hikkaduwassa nähtiin kilpikonnia myös päivällä meressä, mutta sitä ei voi siis ennustaa, milloin näkee eläimiä luonnossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *