Budjettiyhteenveto: mitä maksoi kahden viikon road trip USA:ssa?

Kesä-heinäkuussa 2018 oltiin mieheni kanssa kahden viikon road tripillä Kaliforniassa, Nevadassa ja Arizonassa.

Reitti: Los Angeles-Las Vegas-Grand Ganyon-Death Valley-Yosemite-San Francisco-Monterey-Pacific Coast Highway1-Los Angeles. Koko road tripin pituudeksi tuli noin 3400 km.

Capture
Tässä kaikki postaukset road tripiltä:

Kun kesälomareissu Amerikkaan meinasi katketa oman virheen takia
Las Vegas – aikuisten huvipuisto
Hooverin pato – insinöörien taidonnäyte
Upea Grand Canyon – luonnon muovaama kanjoni
Kuolemanlaakso, kuumin ja kuivin kansallispuisto
Yosemiten kansallispuisto – Mariposa Groven mammuttipetäjät
Yosemite – vesiputouksia ja lumoavia maisemia kansallispuistossa
San Francisco – kukkuloinen ja rento kaupunki
Kalifornia: Point Lobosin luonnonsuojelualue ja 17-Mile Drive, eläimiä ja kauniita maisemareittejä
Pacific Coast Highway 1 – maailman kauneimpia rantareittejä
Los Angeles – kontrastien, rantojen ja elokuvateollisuuden jättikaupunki

Tämä road trip tuli meille hieman kalliimmaksi kun alun perin suunniteltiin, koska jouduttiin ostamaan uudet lentoliput Pariisin kentällä ja varaamaan myös lentojen uudelleenjärjestelyn takia kaksi ylimääräistä hotelliyötä. Lue postaus täältä, mitä tarkalleen tapahtui. Lasken nämä ylimääräiset kustannukset budjettipostaukseen täysin erikseen, koska näitä kustannuksia ei olisi ikinä tullut, jos matka olisi toteutunut alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Laskelmien mukaan road trip maksoi 4492 € kahdelta henkilöltä.

Untitled
Lentoliput:
Helsinki-(Pariisi-Toronto)-Los Angeles(Air France)
Los Angeles-(Pariisi)-Helsinki (Air France)

Lentoliput (meno-paluu) ilman laukkuja: 640 €/2 hlö
Laukun hinta 50 €/laukku/suunta. Meillä oli 1 ruumaan menevä laukku eli maksettiin se lentokentällä.

Hotellit (yhteensä 15 yötä):

Comfort Suites Victorville, 86 €/1 yö
The Westin Las Vegas Hotel & Spa, 323 €/2 yötä
Comfort Suites Fresno River Park, 102 €/1 yö
Hamton Inn and Suites Merced, 100 €/1 yö
Hilton Garden Inn San Francisco/Oakland bay Bridge, 487 €/4 yötä
Comfort Inn Monterey Peninsula Airport, 239 €/2 yötä
Wine Valley Inn, 118 €/1 yö
Best Western Burbank Airport Inn, 291 €/3 yötä

Hotellikustannukset yhteensä: 1746 €/2 hlö

Yöpymishinnat ovat kahdelle henkilölle ja sisältävät aamiaiset sekä verot + resort fee maksun Las Vegasin hotellissa. Las Vegasissa myös aamupalan piti ostaa erikseen ja se oli todella arvokas (63 $/2 hlö/aamu), sen takia yöpymisen hinta nousee melkoisesti.

Kansallispuisto- ja parkkimaksujen kustannuksiin laskin mukaan myös julkisen liikenteen kustannukset. Julkista liikennettä käytettiin vain San Franciscossa.

Lasken budjettipostauksiin mukaan ruoka- ja juomakustannukset, mutta tietysti tämä hieman vääristää kokonaiskustannusten suuruutta, koska myös kotona pitää syödä. Kotona ei kuitenkaan mene ruokaan niin paljon rahaa kuin matkalla. Ruokaan ja juomaan meni noin 50 €/pv/2 hlö. Kokonaiskustannuksissa on mukana myös lentokentillä ostetut ruuat ja juomat. Syötiin ainoastaan edullisissa ruokapaikoissa ja ostettiin paljon myös ruokakaupoista erilaisia välipaloja, salaatteja ja hedelmiä mukaan retkille. Useasti ostettiin myös iltapalaa hotellille, jos ei jaksettu enää pitkän päivän jälkeen lähteä ulos syömään. Ehdoton lempipaikka oli Panda Express, jossa syötiin lukuisia kertoja.

Untitled

Hampurilaispaikoissa tuli tietysti syöty useamman kerran. Kaupoista paras oli Whole Woods Market, joka on erikoistunut luomuruokaan ja terveellisiin elintarvikkeisiin. Siellä saa erinomaisia hedelmäpikareita, rahkaa marjoilla ja erilaisia salaatteja. Valikoima oli aivan mieletön. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan myös in-n-out burgeria, jota joutuu melkein aina jonottamaan. Hampparit ovat siellä erinomaiset.

Untitled Untitled

Jonkun verran tuli myös shoppailtu Outlet-kylissä, USA:ssa ne ovat kaikki jättikokoisia ja siinä vierähtää helposti puoli päivää. Shoppailukustannuksia en lähtenyt laskemaan, mutta listaan tähän muutaman Outletin, jossa käytiin. Kaikissa oli mahtavia tarjouksia ja helposti tulee ostettua niistä kaikenlaista ylimääräistä vaatetta, koska merkkivaateita saa erittäin edullisesti.

1. Camarillo Premium Outlets
2. Las Vegas Premium Outlets
3. San Francisco Premium Outlets

Ylimääräiset kustannukset:

Lentoliput ja hotellit:
Pariisi-(Reykjavik)-Los Angeles (Wow Air), 1400 €/2 hlö
Pariisi-(Riika)-Helsinki (Air Baltic), 600 €/2 hlö
1 yö Reykjavikissa, 149 €/yö (sis.aamupalan)
1 Yö Pariisin lentokenttähotellissa 97 €/yö (sis.aamupalan)

Alkuperäisen autovuokrauksen peruutus 70 €. Auto vuokrattiin Auto Europen kautta. Ilmainen peruutusoikeus on voimassa 48 h ennen auton noutoa. Jos haluaa tehdä muutoksia sen jälkeen tai peruuttaa, silloin muutokset maksaa. Varauksen siirto ei onnistunut ollenkaan vaan jouduimme peruuttamaan alkuperäisen varauksen ja tekemään uuden. Auton varsinainen vuokrausfirma oli Alamo.

Untitled

Lisäksi tuli ylimääräiset ruokailukustannukset ja taksimatka Reykjavikissa lentokentältä hotellille ja takaisin. Paluumatkalla lähdettiin vielä hotellilta junalla Pariisin keskustaan syömään. Nämä kustannukset noin 130 €/2 hlö.

Ylimääräiset kustannukset yhteensä:  2446 €/2 hlö.

Nähtäväksi vielä jää, että saadaanko korvausta Pariisi-Riika-Helsinki lennolta. Pariisista koneen lähtö myöhästyi reippaasti ja emme ehtineet tämän takia jatkolennolle. Haettiin ensiksi korvausta suoraan Air Balticiltä, mutta tuli hylkäävä päätös. Tämän jälkeen jätettiin korvaushakemus AirHelpin kautta, josta korvausta haetaan oikeusteitse. Päätöstä ei ole vielä tullut.*

Yhteenvetona voin todeta, että matka oli upea ja nähtiin mahtavia paikkoja. Myös matkan peruskustannukset olivat kohtuulliset. Ylimääräiset kustannukset tietysti harmittavat, mutta vielä enemmän olisi harmittanut, jos emme olisi ostanut uusia lentolippuja ja lähtenyt tälle matkalle. Tämä matka myös opetti meille, miten tärkeä on tarkistaa myös maan maahantulomuodollisuudet, vaikka vaihtaisi kyseisessä maassa vain lentokonetta.

*Hylkäävä päätös tuli AirHelpiltä 23.10.2018. Korvausta ei voida maksaa, koska myöhästymisen syynä oli lennonjohdon rajoitukset, johon lentoyhtiö ei voi varautua. Näin ollen eivät ole sitten vastuussa korvausten maksamisesta asiakkaille.

Kaikki matkakertomukset löydät tästä.

2 Replies to “Budjettiyhteenveto: mitä maksoi kahden viikon road trip USA:ssa?”

  1. Uskomaton määrä tulee äkkiä noita ylimääräisiä kuluja, kun yhtälöstä joku pettää. Toivottavasti saatte korvaukset.
    Saa nähdä miten meillä käy tuon auto europen kautta kun ei varaussivu päästä muuttamaan varausta. :/ huomasin tuon saman, että muuttaminen mahdotonta, pitää perua ensin ja sitten ottaa uusi auto..

  2. Jos pitää pahimpaan sesonkiaikaan hankkia liput "lennosta", se on kyllä aina arvokasta. Auto Europen kautta 48 h ennen auton noutoa pitäisi onnistua peruutus kuluitta. Mutta ilmeisesti suoraan muutosta varaukseen ei voi tehdä. Me ei perehdytty siihen sitten tarkemmin, kun 48 h varauksemme osalta oli jo mennyt umpeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *